Bramborový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 162 mg
 - Draslík 598.4 mg
 - Vláknina 12150 mg
 - Vitamín A 12150 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, solí a vejci. Těsto ředíme mlékem, aby bylo řidší.
 - 
                                2
Na pekáči rozpálíme máslo a nalijeme na něj těsto ve vrstvě asi 1cm vysoké. Zprudka zapečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                3
Potom těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme.
 - 
                                4
Podáváme s kompotem.