Bramborový trhanec se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 258.3 mg
  • Draslík 767.7 mg
  • Vláknina 8131.3 mg
  • Vitamín A 8131.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem.

  • 2

    V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem.

  • 3

    V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme.

  • 4

    Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme.

Komentáře k receptu