Vepřový plátek Navarra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 150 g Slanina vepřová
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 200 g Pórek
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata
  • 500 g Fazole černé
  • 3 g Pepř cayenský
  • 5 g Bazalka
  • 100 g Citrony
  • 50 g Pažitka
  • 10 g Oregano sušené
  • 100 g Česnek
  • 300 ml Olej olivový
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 82.2 mg
  • Draslík 1331.9 mg
  • Vláknina 20804.2 mg
  • Vitamín A 20804.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka.

  • 2

    Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou.

  • 3

    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř.

  • 4

    Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu