Hovězí plátky na morku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Morek
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 38 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nažízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečme na části tuku.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na nepoužitém tuku dozlatova, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.

  • 3

    Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přisolíme, přidáme na tenké plátky nakrájený morek a vše krátce povaříme.

Komentáře k receptu