Mléčná majonéza se škrobovou moučkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 789.4 mg
  • Draslík 150.8 mg
  • Vláknina 999 mg
  • Vitamín A 999 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1574.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě třetiny mléka zahřejeme se solí, cukrem a škrobovou moučkou. Povaříme na hustou omáčku.

  • 2

    Přidáme ve zbylém mléce rozšlehané žloutky, máslo a majonézu prohřejeme, až zhoustne, ale nevaříme ji.

  • 3

    Odstavíme z ohně a dochutíme octem a petrželkou.

Komentáře k receptu