Kokosová bábovka s ledovými kaštany

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 150 ml Olej slunečnicový
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 balení Kaštany ledové
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 63.3 mg
  • Vláknina 7016.8 mg
  • Vitamín A 7016.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychlazenou čokoládu Ledové kaštany nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Smícháme kokos, mouku a prosátý kypřící prášek.

  • 3

    Celá vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme olej. Střídavě přidáme mléko a sypkou směs. Nakonec lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu.

  • 4

    Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Formu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut.

  • 5

    Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a poté jí vyklopíme. Studenou pocukrujeme.

Komentáře k receptu