Zapečený hermelín II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Petržel - nať
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1654.2 mg
  • Vláknina 11173.1 mg
  • Vitamín A 11173.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a čerstvou petrželku jemně usekáme. Malou čerstvou červenou feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme najemno.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, feferonku, pepř, sůl a vše podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout.

  • 3

    Vrchní části hermelínů seřízneme, vnitřky vydlabeme a promícháme s vychladlými houbami a petrželkou. Touto směsí oba sýry naplníme a krátce v předehřáté troubě zprudka zapečeme.

  • 4

    Zapečený hermelín se žampiony podáváme horký.

Komentáře k receptu