Podmáslové rohlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Mléko - podmáslí
  • 160 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Mák - semena
  • 1 hrst Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 11.5 mg
  • Draslík 43.3 mg
  • Vláknina 10886 mg
  • Vitamín A 10886 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nádoby vložíme mléko, podmáslí, sůl, hladkou mouku a droždí. Zpracujeme a po vykynutí vyválíme obdélník, který rozdělíme na trojúhelníky a pruhy.

  • 2

    Trojúhelníky potřeme tukem a svineme do tvaru rohlíků.

  • 3

    20 minut necháme na plechu kynout.

  • 4

    Rozšlehaným vejcem, mlékem a vodou potřeme a posypeme mákem či kmínem.

  • 5

    Dorůžova pečeme při 180 stupních.

Komentáře k receptu