tvarohový moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 21 g želatiny
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 19.6 mg
  • Vláknina 472.5 mg
  • Vitamín A 472.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.

  • 2

    Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu. Poté dáme vychladit.

Komentáře k receptu