Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Domácí paštika z vepřových jater | Receptarium.cz

Domácí paštika z vepřových jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 10 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbetní sádlo nakrájíme na menší kostky a za častého míchání částečně rozškvaříme. poté přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli orestujeme.

  • 2

    Cibule ale nesmí zhnědnout.!

  • 3

    Pak přidáme na menší kousky nakrájená vepřová játra, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek.

  • 4

    Opepříme,můžeme přidat malinko drceného kmínu, vše ještě krátce orestujeme a zalijeme zhruba 1 dl vody.

  • 5

    Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme zhruba 20 minut dusit.

  • 6

    Ke konci pokličku odklopíme a tekutinu zredukujeme - necháme ji odpařit. Odstavíme.

  • 7

    Přidáme sůl, malinko majoránky a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké nebo jemné hmoty.

  • 8

    Směs ještě ochutnáme a případně dosolíme. Dáme do vhodné nádoby s víkem a vložíme ztuhnout do ledničky.

  • 9

    Pokud nechceme, aby nám sádlo vystoupilo na povrch, tak po dobu tuhnutí asi 2x hmotu promícháme.

  • 10

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu