Švestky grilované se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 220 g Anglická slanina
  • 125 ml Víno červené
  • 2 ks Hřebíček
  • 15 ks Sušené švestky
  • 1 plátek Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 24.9 mg
  • Draslík 103 mg
  • Vláknina 15.7 mg
  • Vitamín A 15.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky si připravíme nejlépe jeden den předem. Do misky vlijeme červené víno, přidáme švestky a zakryjeme. Necháme je přes noc máčet. Přidáme plátek citronu, hřebíčky a skořici.

  • 2

    Druhý den švestky vyjmeme z vína a necháme dobře oschnout. Každou zavineme do plátku slaniny a napíchneme na špízovou jehlu.

  • 3

    Předehřejeme gril. Jehly se švestkami položíme na rošt. Grilujeme z jedné strany 5-6 minut, dokud slaninka nebude křupavá. Jehly otočíme a grilujeme z druhé strany.

Komentáře k receptu