Nadýchaný vanilkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 g Cukr moučka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1022 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 644.9 mg
  • Draslík 194.3 mg
  • Vláknina 4032 mg
  • Vitamín A 4032 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko s vanilkou necháme projít varem, vanilku vyjmeme a pak do mléka vmícháme máslo, utřené s moukou. Přidáme 1 neušlehaný bílek a důkladně promícháme.

  • 2

    Po částečném vychladnutí zašleháme po jednom žloutky a dál šleháme do hladkého krému. Z bílků našleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a po částech lehce vmícháme do krému.

  • 3

    Směs rozložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané mísy, tu vložíme do vyhřáté trouby a krém pečeme 40 minut. Po vyjmutí vyklopíme, rozdělíme na talířky a posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu