Madlenky (jemné)

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 25.6 mg
  • Vláknina 1004 mg
  • Vitamín A 1004 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, vejce a vanilkovou tresť ušleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ke straně přilijeme rozehřáté máslo (60g). Vše opatrně a zlehka promícháme.

  • 2

    Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na medvědí tlapky naplníme připravenou směsí do 2/3.

  • 3

    Madlenky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení vyklopíme z formiček a můžeme pocukrovat.

Komentáře k receptu