Švestky plněné marcipánem II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 35 g Cukr moučkový
  • 10 g Máslo
  • 20 g Mandle mleté
  • 200 ml Víno červené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 12 ks Švestky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 plátek Citrony
  • 3 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 119.8 mg
  • Vláknina 787 mg
  • Vitamín A 787 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr se žloutky utřeme do pěny, vmícháme máslo a mouku, zalijeme vroucím mlékem a za stálého míchání zahříváme, až marcipán zhoustne a začne se oddělovat od stěn nádoby.

  • 2

    Vmícháme mandle, necháme vychladnout a pak jej rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků. Okapané švestky opatrně na špičce nařízneme a vyjmeme pecky.

  • 3

    Místo nich do švestek natlačíme marcipán a pak je vložíme do kastrůlku, kde jsme svařili víno s cukrem, skořicí a plátky citronu.

  • 4

    Vše ještě krátce povaříme, švestky vyjmeme a rozdělíme do misek, nakonec je přelijeme ještě horkým ochuceným vínem.

Komentáře k receptu