Kokosová srdíčka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Máslo
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo
  • 50 g Kokos
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 40 g Kokos
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Kokos
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 7.1 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme na vále s máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem a 2 lžícemi kokosu. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu.

  • 2

    Potom těsto postupně rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut.

  • 3

    Vychladlá srdíčka vždy po dvou spojujeme náplní.

  • 4

    Příprava náplně: Změklé máslo v míse utřeme s moučkovým cukrem. Vmícháme kokos, kakao a rum.

  • 5

    Naplněná srdíčka z jedné strany namáčíme v rozpuštěné čokoládě a obtiskneme je do kokosu.

  • 6

    Cukroví po zaschnutí uchováme v krabici na chladném místě.

Komentáře k receptu