Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Cheesecake s ovocnou čepičkou a vůní citronu | Receptarium.cz

Cheesecake s ovocnou čepičkou a vůní citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 99.7 mg
  • Draslík 76 mg
  • Vláknina 1178.6 mg
  • Vitamín A 1178.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenky(nemusi byt BeBe, Lotus jsou take vyborne) vlozte do mikrotenoveho sacku a rozdrťte válečkem. Pokud vsak mate rucni mixer, ve vhodne nadobe (s vikem) rozmixujte na hrubsi prach. Pote smichejte s rozpustenym maslem. Vezmete dortovou formu (24 cm) a dukladne ji vymazte maslem. Jeste lepe ji vylozte pecicim papirem a pote jeste pomazte maslem. Troubu si predhrejte na 180° C. Do formy zatlacte susenkovou smes. Budto pomoci sklenicky s rovnym dnem a nebo zatlacovanim prstu s kouskem peciciho papiru. Pote dejte zapect do predehrate trouby na 5-10 minut.

  • 2

    Mezitim si pripravte krem. Vsechny ingredience by meli mit pokojovou teplotu. V mise utřeme syr(nejlepsi a take puvodni surovinou je kremovy syr Philadephia, ale da se nahradit lucinou, pomazankovym maslem nebo syrem Mascarpone) s cukrem do hladka. Vsypeme mouku a po jednom zapracujeme všechna tři vejce. Nakonec vmichame smetanu, vanilkovy extrakt(asi lzicka a pul), dve lzice citronove stavy a jemne nastrouhanou kuru z jednoho citronu. Cim bliz jsme konci, tim mene michame. Nasim cilem je spojit vsechny ingredience a na naslehat. Hladkou a jemnou hmotu vlijte na aspon trochu zchladly korpus a nechte asi 5 minut odpocivat.

  • 3

    Cheesecake je nejlepsi pect ve vodni lazni. Abychom se vsak vyvarovaly prosaknuti vody skrz formu a rozmaceni korpusu, je rozumnou variantou plech naplneny vodou s mrizkou na maso, na kterou cheesecake polozime.

  • 4

    Peceme 15 minut pri 180° C, snizime na 120° C a peceme jeste 45-50 minut. Cheesecake je hotovy ve chvili, kdy se klepe podobne jako zele.

  • 5

    Je dobre nechat cheesecake chladnout v troubě s pootevrenymi dvirky, aby pomalu uchazelo teplo. To by nam melo zajistit opravdu nadychany cheesecake.

  • 6

    Jahody (nebo jine ovoce(20 kusů je pouze odhad)) naskladejte na cheesecake dle sveho uvazeni, pripravte zelatinu podle navodu a jahody zalejte zelatinou. Nechte, nejlepe pres noc, ztuhnout v lednici.

Komentáře k receptu