Bramborový knedlík

Hodnocení 4x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 528.2 mg
  • Vláknina 8250 mg
  • Vitamín A 8250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj knedlíky.

  • 2

    Připravené knedlíky zabalíme do fresh fólie a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme 20-30 minut podle vellikosti knedlík. Po uvaření vyjmeme, folii odstraníme a knedlíky nakrájíme na plátky.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu