Kynuté řezy s mandlemi a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr moučkový
  • 15 g Droždí
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 49.8 mg
  • Vláknina 3160.3 mg
  • Vitamín A 3160.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, lžičku cukru a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.

  • 2

    Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, rum, změklé máslo, žloutek a špetku soli. Umícháme řidší těsto, do kterého vmícháme nasekané mandle, kandovanou kůru a rozinky.

  • 3

    Těsto ihned nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch uhladíme a těsto ještě necháme vykynout.

  • 4

    Pečeme asi 40 minut, po vychladnutí nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu