Kladenský vepřový bok
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1176 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 114 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 151.1 mg
- Draslík 437.8 mg
- Vláknina 1217.5 mg
- Vitamín A 1217.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky. 
- 
                                2Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme. 
- 
                                4Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        