Kladenský vepřový bok

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok
  • 30 g Tuk
  • 50 g Chléb konzumní
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1176 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 114 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 151.1 mg
  • Draslík 437.8 mg
  • Vláknina 1217.5 mg
  • Vitamín A 1217.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji.

Komentáře k receptu