Fettuccine se špenátem a prosciuttem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 8 plátek Prosciutto sušené
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 749.1 mg
  • Vláknina 13641.8 mg
  • Vitamín A 13641.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky, cibulky nadrobno a asi 5min orestujeme za občasného míchání na rozpáleném oleji dokřupava. Listy špenátu pokrájíme nahrubo a přidáme do pánve. Vmícháme cukr a ocet a poté pod pokličkou asi minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu