Banánky z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    V míse ušleháme vejce.

  • 3

    Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Zahříváme do rozpuštění másla. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme ze sporáku a vsypeme mouku. Mícháme, až se těsto nelepí na stěny kastrolu. Poté postupně vmícháme vejce a dobře vymícháme.

  • 4

    Těsto naplníme do sáčku se zdobítkem a na plechu tvoříme banánky (velikost si určíme podle vkusu). Musíme dělat mezi nimi odstupy, těsto nabude na objemu.

  • 5

    Bánánky pečeme cca 10 minut při 220 °C, poté ještě cca 5 při pootevřené troubě.

Komentáře k receptu