Jarní hrášková polévka s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 30 g Máslo
  • 750 ml Voda pitná
  • 100 ml Smetana ke šlehání
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Ředkvička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 172.7 mg
  • Vláknina 4150 mg
  • Vitamín A 4150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.

  • 2

    V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.

  • 3

    Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.

Komentáře k receptu