Široké nudle s rukolovým pestem a Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Nudle široké
  • 120 g Rukola
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 50 g Vlašské ořechy
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 20.9 mg
  • Draslík 28.3 mg
  • Vláknina 900 mg
  • Vitamín A 900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Široké nudle vložíme do vroucí vody, občas je promícháme, snížíme teplotu a nudle pomalu vaříme podle návodu. Mezitím si do misky nastrouháme sýr Parmezán.

  • 2

    Uvařené nudle scedíme, promícháme s pestem z rukoly, každou porci posypeme sýrem a hned podáváme.

  • 3

    Pesto z rukoly [60396]:

  • 4

    Vlašské ořechy nasucho v pánvi opražíme dozlatova. Oloupané stroužky česneku a opražené ořechy pokrájíme nadrobno. Do mixéru dáme omytou a dobře odkapanou rukolu, kterou jsme si pokrájeli na malé kousky, nastrouhaný sýr Parmezán, česnek, sůl, bílý pepř a oříšky. Krátce směs promixujeme, poté postupně přidáváme olivový olej a mixujeme, až dosáhneme hrubší pasty.

  • 5

    Jakmile je pesto hotové, naplníme sklenici a dobře uzavřeme. Pesto skladujeme v lednici.

Komentáře k receptu