Uzený jazyk s křenovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 28 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 245.5 mg
- Vláknina 10641.5 mg
- Vitamín A 10641.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Uzený jazyk vaříme spolu s kořenovou zeleninou a bobkovým listem v tlakovém hrnci asi hodinu doměkka. Poté jazyk vyjmeme a až trochu zchládne, oloupeme ho z kůže.
-
2
2) Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na másle, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
-
3
3) Přidáme na kousky nakrájená jablka a chvilku podusíme.
-
4
4) Přilijeme ocet a víno a necháme odpařit, poté zasypeme moukou.
-
5
5) Přidáme smetanu a 200 ml vývaru z uzeného jazyka a povaříme 15 minut. Poté rozmixujeme dohladka a propasírujeme.
-
6
6) Nyní si připravíme knedlíky - housky nakrájíme nadrobno a smícháme je s nasekanými vlašskými ořechy, vejcem a 35 % smetanou. Vaříme v páře 20 minut.