Dušené hrušky s vínem a plísňovým sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 500 ml Víno bílé
  • 4 ks Hruška
  • 2 ks Badyán
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 160.1 mg
  • Vláknina 1696.4 mg
  • Vitamín A 1696.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Hrušky rozpůlíme a zbavíme jádřince.

  • 2

    2) Dáme je do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme koření a vaříme asi 5 minut.

  • 3

    3) Poté je necháme v nálevu vychladnout.

  • 4

    4) Gorgonzolu si nakrájíme na kostičky, mátu a petrželku najemno.

  • 5

    5) Hrušky dáme na talíř a posypeme sýrem, mátou a petrželkou. Zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu