Dušené hrušky s vínem a plísňovým sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 160.1 mg
- Vláknina 1696.4 mg
- Vitamín A 1696.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                11) Hrušky rozpůlíme a zbavíme jádřince. 
- 
                                22) Dáme je do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme koření a vaříme asi 5 minut. 
- 
                                33) Poté je necháme v nálevu vychladnout. 
- 
                                44) Gorgonzolu si nakrájíme na kostičky, mátu a petrželku najemno. 
- 
                                55) Hrušky dáme na talíř a posypeme sýrem, mátou a petrželkou. Zakápneme olivovým olejem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        