Zapečené telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 65318 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 311.4 mg
 - Draslík 795.9 mg
 - Vláknina 6771 mg
 - Vitamín A 6771 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí hrudí omyjeme a dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvařené hrudí vyndáme, necháme okapat, odkrojíme chrupavky a maso nakrájíme příčně na plátky široké zhruba 1 cm. Plátky potřeme máslem.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme část másla, osmahneme na něm lehce rozkrájenou na plátky cibuli a zeleninu. Na tento základ poklademe plátky masa, osolíme a dusíme za mírného podlévání do měkka. Hotové maso přendáme do jiného kastrolu a přikryjeme. Šťávu zasypeme lžící mouky, chvilku podusíme a odstavíme. Jakmile šťáva vychladne, přimícháme žloutky a necháme je na ohni trochu zhoustnout.
 - 
                                3
Do zapékací mísy poklademe plátky masa potřené po obou stranách připravenou omáčkou a zapečeme.
 - 
                                4
Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.