Celerové rizoto s kuřetem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 150 g Máslo
  • 300 g Rýže
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Víno bílé
  • 5 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Šalvěj
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Mascarpone
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 403.2 mg
  • Vláknina 4902.5 mg
  • Vitamín A 4902.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.

  • 3

    Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.

  • 4

    Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.

  • 5

    Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.

  • 6

    Na zbylém másle osmahneme šalvěj.

  • 7

    Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.

Komentáře k receptu