Pikantní dýňový koláč se sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 g Sůl
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 800 g Dýně
  • 150 g Cibule
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Gouda
  • 200 g Sýr krémový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Tymián
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 337.8 mg
  • Draslík 893.9 mg
  • Vláknina 3920 mg
  • Vitamín A 3920 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, muškátového oříšku, másla a jednoho vejce vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici zabalené do potravinářské fólie.

  • 2

    Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme. Dáme ji na síto, osolíme a necháme okapat.

  • 3

    Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme dýni a opékáme do poloměkka.

  • 4

    Vyšleháme zakysanou smetanu, čerstvý krémový sýr, 100 g goudy a zbylá tři vejce. Přidáme pepř a nasekanou chilli papričku.

  • 5

    Snítky tymiánu otrháme a přidáme do zakysané smetany.

  • 6

    Smetanovou směs rozdělíme na dva díly - do jedné poloviny vmícháme dýni.

  • 7

    Koláčovou formu vyložíme těstem, propícháme vidličkou a zatížené fazolemi pečeme 10 minut na 200 °C.

  • 8

    Poté odložíme fazole, dáme dýňovou směs, na ni smetanovou směs a pečeme 15 minut na 200 °C.

  • 9

    Poté posypeme zbylou goudou a pečeme 20 minut.

Komentáře k receptu