Kuře se zelenou omáčkou a rukolovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 800 g Fazole bílé
  • 100 g Rukola
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 4329.5 mg
  • Vláknina 67197.2 mg
  • Vitamín A 67197.2 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bez kůže potřeme olejem a opečeme na grilovací pánvi z obou stran.

  • 2

    Na omáčku promixujeme citrónovou šťávu, bylinky, kapary, česnek, hořčici a dvě lžíce oleje. Je-li třeba, přidáme trochu vody.

  • 3

    Konzervy bílých fazolí ohřejeme, slijeme a smícháme s rukolou a polovinou omáčky.

  • 4

    Maso nakrájíme a pokapeme zbylou omáčkou.

Komentáře k receptu