Kuřecí prsíčka se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 50 g Dýňová semínka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1.12 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 140.9 mg
  • Draslík 1359.1 mg
  • Vláknina 3050.3 mg
  • Vitamín A 3050.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku a omytou, nahrubo nastrouhanou cuketu podusíme na 2 lžících bylinkového másla.

  • 2

    Vroucí drůbeží vývar umixujeme s dýňovými semínky, nalijeme do hrnce a spolu se zakysanou smetanou asi 10 minut povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a okmínujeme.

  • 3

    Omytá, osušená kuřecí prsa grilujeme za stálého otáčení a potírání zbylým máslem asi 10 minut.

  • 4

    Hotová prsíčka vějířovitě nakrojíme a upravíme na talíře se zelenou omáčkou.

  • 5

    Podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu