Piškotová roláda, která se povede

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 72.6 mg
  • Vláknina 845.5 mg
  • Vitamín A 845.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 2

    Žloutky s cukrem vyšleháme v míse doběla. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nakonec po lžících přimícháváme mouku.

  • 3

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.

  • 4

    Přes horký piškot natáhneme namočenou, vyždímanou utěrku a po chvíli těsto zarolujeme. Po vychladnutí naplníme krémem.

  • 5

    Příprava krému: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo.

  • 6

    Roládu potřeme krémem i na povrchu, ozdobíme mletými oříšky.

Komentáře k receptu