Aioli z česneku s hranolky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tymián
  • 10 g Sůl
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 3 ks Česnek
  • 4 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 2 ks žloutek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 263 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlavičky česneku seřízneme nahoře, osolíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu.

  • 2

    Batáty nakrájíme na hranolky, osolíme a posypeme tymiánem.

  • 3

    Batáty i česnek naskládáme na plech a pečeme 35 minut na 200 °C.

  • 4

    Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a solí. Postupně zašleháváme olivový olej.

  • 5

    Česnek vymačkáme ze slupek a přidáme ke žloutkům.

  • 6

    Batáty podáváme se vzniklou pastou.

Komentáře k receptu