Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Pražma s pikantní cizrnou | Receptarium.cz

Pražma s pikantní cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna
  • 100 ml Brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pražma
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Ančovičky konzervované
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Tymián
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 933 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1559 mg
  • Bílkoviny 107 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 302.7 mg
  • Draslík 1628.2 mg
  • Vláknina 35725 mg
  • Vitamín A 35725 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku, 1 stroužek česneku a cibuli dáme do mixéru a rozmixujeme najemno.

  • 2

    Přidáme asi lžíci tymiánových lístků.

  • 3

    Směs osmahneme na lžíci oleje a dusíme doměkka.

  • 4

    Přidáme vařenou nebo konzervovanou cizrnu, podlijeme trochu vývaru (nebo nálevu) z cizrny a osolíme.

  • 5

    Zakápneme olivovým olejem.

  • 6

    Všechny čtyři filety z pražmy osolíme a osmažíme z obou stran na olivovém oleji.

  • 7

    Nyní si připravíme omáčku: nastrouháme stroužek česneku, asi 3 nebo 4 kusy ančoviček nakrájíme na jemno.

  • 8

    Na pánev dáme trochu oleje z ančoviček a přidáme česnek a ančovičky. Zalijeme cherry a necháme vypařit alkohol.

  • 9

    Vypneme plamen a vmícháme máslo, které celou omáčku zahustí.

  • 10

    Na talíř naneseme cizrnovou směs, na to filet z pražmy a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu