Pražma s pikantní cizrnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1559 mg
- Bílkoviny 107 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 302.7 mg
- Draslík 1628.2 mg
- Vláknina 35725 mg
- Vitamín A 35725 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričku, 1 stroužek česneku a cibuli dáme do mixéru a rozmixujeme najemno.
-
2
Přidáme asi lžíci tymiánových lístků.
-
3
Směs osmahneme na lžíci oleje a dusíme doměkka.
-
4
Přidáme vařenou nebo konzervovanou cizrnu, podlijeme trochu vývaru (nebo nálevu) z cizrny a osolíme.
-
5
Zakápneme olivovým olejem.
-
6
Všechny čtyři filety z pražmy osolíme a osmažíme z obou stran na olivovém oleji.
-
7
Nyní si připravíme omáčku: nastrouháme stroužek česneku, asi 3 nebo 4 kusy ančoviček nakrájíme na jemno.
-
8
Na pánev dáme trochu oleje z ančoviček a přidáme česnek a ančovičky. Zalijeme cherry a necháme vypařit alkohol.
-
9
Vypneme plamen a vmícháme máslo, které celou omáčku zahustí.
-
10
Na talíř naneseme cizrnovou směs, na to filet z pražmy a zalijeme omáčkou.