Budějovický guláš

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 200 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 71.4 mg
  • Draslík 614.9 mg
  • Vláknina 3028.3 mg
  • Vitamín A 3028.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.

  • 2

    Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.

  • 3

    Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.

  • 4

    Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.

  • 5

    Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.

Komentáře k receptu