Tartaletky s houbovým salátem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Solamyl
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučka
  • 1 ks žloutek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 189.8 mg
  • Vláknina 256.3 mg
  • Vitamín A 256.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 50 ml vody, máslo, mouku, lžičku soli a cukru a solamyl a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme hodinu odležet v lednici.

  • 2

    Poté rozválíme a vyplníme jím formičky na tartaletky.

  • 3

    Necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.

  • 4

    Pečeme 8-10 minut na 180 °C.

  • 5

    Houby a šalotku nakrájíme na jemno a spolu je osmažíme doměkka.

  • 6

    Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.

  • 7

    Směs navršíme do upečených tartaletek. Podáváme posypené sýrem (můžeme zkusit i plísňový sýr).

Komentáře k receptu