Mrkvičková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 347 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 437.2 mg
  • Vláknina 14064.8 mg
  • Vitamín A 14064.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme mrkev a petržel, podusíme na másle a zalijeme 1,5l vody.

  • 2

    Přidáme vegetu a do změknutí povaříme.

  • 3

    Rozmícháme vejce, přidáme mouku a bylinky dle chuti.

  • 4

    Vejce s moukou vlijeme do polévky a mícháme, aby nevznikly velké hrudky.

  • 5

    Osolíme a posypeme bylinkami.

Komentáře k receptu