Vaječný trhanec s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 40 g Rozinky
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 200 g Bílý jogurt
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Skořice celá
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 518.5 mg
  • Vláknina 9650 mg
  • Vitamín A 9650 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a posypeme mletou skořicí.

  • 2

    Spolu s celou skořicí je dusíme doměkka (můžeme podlít vodou).

  • 3

    Vejce osolíme, prošleháme a smažíme z nich omelety.

  • 4

    Na talíře rozdělíme jablka, ta pokryjeme natrhanými omeletami, posypeme rozinkami a nasekanými ořechy a ozdobíme medem a jogurtem.

Komentáře k receptu