Jahodový sendvič

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Cukr krupice
  • 60 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 250 g Jahody zahradní
  • 200 g Mascarpone
  • 55 g Cukr moučka
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučka
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 437.6 mg
  • Draslík 213.3 mg
  • Vláknina 4390 mg
  • Vitamín A 4390 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejme na 180°C. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a vyšleháme hustou pěnu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, do které postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do trouby, pečeme 9-13 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, až pak ho podélně rozkrojíme širokým ostrým nožem.

  • 3

    Odstopkované a omyté jahody necháme okapat, poté je pokrájíme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim moučkový cukr, krém mascarpone a vše zlehka promícháme.

  • 4

    Každou stranu piškotu potřeme připraveným krémem a těsto spojíme. Pak ho nakrájíme na trojúhelníky, posypeme moučkovým cukrem smíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu