Brioškový koláč ze St. Tropez

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1075 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 484.2 mg
  • Draslík 155.9 mg
  • Vláknina 9014 mg
  • Vitamín A 9014 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 103.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme k ní cukr, sušené droždí, sůl a vše promícháme.

  • 2

    V druhé míse vyšleháme 6 celých vajec s mlékem a rozpuštěným vlahým máslem. Poté obě směsi důkladně propracujeme vařečkou, těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho kynout do chladničky na 2 hodiny. 2 plechy vyložíme pečícím papírem, který vytřeme máslem.

  • 3

    Z těsta na pomoučeném válu vytvoříme 4 malé bochníčky o průměru 15 - 18cm, položíme je na připravené plechy a necháme je ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Vykynuté bochníčky potřeme rozšlehaným vejcem, každý posypeme hrubým krystalem a dáme na 20 - 25 minut péct.

  • 4

    Upečené brioškové koláče mají zlatou barvu. Podáváme je po vychladnutí.

Komentáře k receptu