Pusinkový dort s lesními jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Jahody lesní
  • 260 g Cukr krupice
  • 200 g Mandle loupané
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 130 g Cukr moučkový
  • 3 kávová lžička Cukr vanilka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1374 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 458.7 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 1544 mg
  • Vitamín A 1544 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si předehřejeme troubu na 120°C. Plech vytřeme nejdříve olejem, pak ho vyložíme vyložíme pečícím papírem, který potřeme rozpuštěným máslem. Oloupané mandle najemno rozmixujeme. Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Z bílků se 130g cukru vyšleháme tuhý sníh, ke kterému nasypeme moučku z manlí, dalších 130g cukru, promícháme a do vzniklé směsi postupně zamícháme rozpuštěné vlahé máslo a nakonec prosátou hladkou mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech, mělo by být 1cm vysoké. Budeme ho péct přibližně 50 minut. Když je těsto dorůžova upečené, položíme na něj pečící papír s mřížkou a korpus opatrně vyklopíme. Po vychladnutí rozkrojíme na 3 stejné díly.

  • 2

    Mezi dobou pečení korpusu omyjeme lesní jahody a na čisté utěrce je necháme osušit. Vychlazenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku, ke konci šlehání přidáme vanilkový cukr.

  • 3

    Na servírovací tác nebo větší mísu položíme 1 plát upečeného korpusu. Potřeme ho 1/3 šlehačky, ozdobíme 1/3 jahod, přiklopíme druhým plátem korpusu a postup opakujeme. Třetí - poslední korpus též potřeme posledním dílem šlehačky, posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme zbylými jahodami.

  • 4

    Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu