Pečené kuře na řecký způsob II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 300 g Rajčata Cherry
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Sýr Feta
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Oregano
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 767 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 349 mg
  • Draslík 1568.4 mg
  • Vláknina 10875 mg
  • Vitamín A 10875 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do pekáčku a zalijeme polovinou oleje.

  • 2

    Na brambory naskládáme kuřecí maso a zalijeme zbylým olejem. Okořeníme dle chuti.

  • 3

    Pečeme 30 minut na 200 °C.

  • 4

    Přidáme cherry rajčata, olivy, oregano a rozdrobenou fetu, zakápneme vinným octem a pečeme dalších 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu