Kuře pečené na způsob bažanta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 2 g Nové koření celé
  • 1500 g Kuře
  • 2 g Pepř černý celý
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1161 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 872.4 mg
  • Vitamín A 872.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.

  • 3

    Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.

  • 4

    Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.

Komentáře k receptu