Jablkový zákusek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr krupice
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1.5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 356.5 mg
  • Vláknina 9193.3 mg
  • Vitamín A 9193.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme cukr, vejce, olej, mléko, kakao a rum. Nakonec přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a vše promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky a upečeme.

  • 3

    Po vychladnutí moučník potřeme polevou a posypeme kokosem.

  • 4

    Příprava polevy: v misce dohladka umícháme moučkový cukr, kakao, rozpuštěný ztužený tuk a 1,5 lžíce horké vody.

Komentáře k receptu