Grilované kuřecí maso se salátem s quinoy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Quinoa
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 300 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citron
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 984.2 mg
  • Vláknina 7985.1 mg
  • Vitamín A 7985.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Quinou uvaříme podle návodu na obalu.

  • 2

    Smícháme máslo, nasekanou chilli papričku a česnek.

  • 3

    Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Potřeme olivovým olejem. Opečeme dozlatova.

  • 4

    Na ještě horké maso natřeme ochucené máslo a necháme rozpustit.

  • 5

    Rajčata nakrájíme na kousky, olivy přepůlíme. Smícháme s rozdrobenou fetou a nasekanou mátou. Přimícháme quinou, kterou zakápneme citronovou šťávou a kůrou. Osolíme, opepříme.

  • 6

    Zeleninu rozdělíme na talíře a nahoru dáme kuřecí maso.

Komentáře k receptu