Králičí krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Králičí maso
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 173.9 mg
  • Draslík 292.3 mg
  • Vláknina 356.3 mg
  • Vitamín A 356.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mléko a uvaříme hustou kaši.

  • 2

    Na polévku uvaříme hřbet, boky a krk.

  • 3

    Maso umeleme a přidáme do husté kaše, která vše spojí.

  • 4

    Přidáme vejce, koření, namočenou žemli a uděláme válečky, které obalíme v trojobalu a na oleji smažíme.

  • 5

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu