Tagliatelle s rajčaty a vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Ořechy vlašské
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 253.9 mg
  • Vláknina 9993.5 mg
  • Vitamín A 9993.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nařízneme rajčata, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Rozpálíme lžíci oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a řapík celeru cca 5min doměkka. Poté přidáme rajčata, nastrouhanou mrkev, nakrájenou petrželku a ocet smíchaný s vínem. Směs zvolna asi 25min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 4

    Na zbylém oleji opražíme nakrájené ořechy.

  • 5

    Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře, ozdobíme praženými ořechy, strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu