Zeleninový kuskus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuskus
  • 100 g Hrachové lusky
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Harissa pasta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 354.7 mg
  • Vláknina 11105.2 mg
  • Vitamín A 11105.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus vsypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přesypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a kuskus necháme 10 minut stát.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a necháme zvolna zesklovatět. Okořeníme harissou, přidáme nakrájenou papriku a překrájené hrachové lusky. Vše podusíme asi 2 minuty.

  • 3

    Měkký kuskus v míse zakapeme olivovým olejem a načechráme vidličkou. Vsypeme do pánve k zelenině, promícháme a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Komentáře k receptu