Nejlepší pařížské rohlíčky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 128.1 mg
  • Draslík 171.9 mg
  • Vláknina 5612 mg
  • Vitamín A 5612 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mleté oříšky.

  • 2

    Cukrářským sáčkem tvarujeme z připraveného těsta na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.

  • 3

    Příprava krému: Máslo vyšleháme se 100g cukru. Nad párou šleháme vejce se zbylými 100g cukru a s vanilkovým cukrem. Po 5 minutách šlehání přidáme kakao. Směs necháme vychladnout a potom ji spojíme s vyšlehaným máslem.

  • 4

    Krém ozdobně naneseme na upečené, vychladlé rohlíčky.

  • 5

    Nakonec rohlíčky máčíme v rozpuštěné čokoládě.

Komentáře k receptu