Veganský Waldorfský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 ml Mléko sójové
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sirup rýžový
  • 1 ks Celer bulvový
  • 4 ks Datle sušené
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Majonéza veganská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1239 kcal
  • Sacharidy 218 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 545.3 mg
  • Vláknina 42697.1 mg
  • Vitamín A 42697.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 11 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veganská majonéza [61086]:

  • 2

    Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne.

  • 3

    Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Před použitím uchováme v chladničce.

  • 5

    Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme.

  • 6

    Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem.

  • 7

    Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle.

  • 8

    Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.

Komentáře k receptu