Jablkové müsli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 92.1 mg
 - Draslík 178.3 mg
 - Vláknina 7552.5 mg
 - Vitamín A 7552.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, müsli budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a kousky másla. Vypracujeme drobenku.
 - 
                                3
V další míse smícháme cukr se skořicí, solí, müsli a jablky. Do směsi přidáme drobenku, přilijeme rozšlehané vejce a mléko. Toho dáme tolik, aby se směs dobře spojila.
 - 
                                4
Lžičkami tvoříme na plech hromádky dál od sebe, aby se při pečení nespojily. V předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
 - 
                                5
Hromádky podáváme teplé i studené.